Programma 2019

 
DATUM
Donderdag 9 mei 2019
LOCATIE
Parker Hotel Brussels Airport, Bessenveldstraat 15, 1831 Machelen
12u00 - 13u00

ONTVANGST + SANDWICHLUNCH

13u00 - 14u00

Keynote Thierry Geerts, CEO Google Belgium
Vooruitgang omarmen is niet altijd eenvoudig. Ook in finance is het best wel een uitdaging om grote stappen te nemen en nieuwe technologieën te adopteren. Toch is omgaan met technologie en nadenken over wat dit voor u als finance professional kan betekenen, een must. Om u te inspireren en inzicht te geven in de wereld van morgen, komt Thierry Geerts, CEO Google Belgium, op Digital Finance een keynote geven.

14u00 - 15u00

Keynote Anton Edlund, Automation Manager Volvo
‘Transactionele accountancy zal worden overgenomen door robots’: we krijgen dat vaak te horen. Louter uitvoerende taken in het purchase-to-pay proces bieden weinig toegevoegde waarde aan de business, en zijn perfect automatiseerbaar. Dat zou het einde betekenen van de klassieke accountant functie in finance. Bij Volvo Car Corporation gaat het alvast stilaan die richting uit. Anton Edlund, Automation Manager bij Volvo Cars, komt ons in detail uitleggen welke stappen ze nemen in RPA en AI, en hoe dat de organisatie impacteert.

15u00 – 15u30

PARTNERSESSIE BOARD
BOARD is een revolutionaire alles-in-één-tool gemaakt door financiële mensen voor financiële mensen. Het doel van het platform is om u te helpen bij het moderniseren, digitaliseren en harmoniseren van de manier waarop uw financiële team werkt. Kom ons ontmoeten om een overzicht te krijgen van al uw mogelijkheden en hoe u de toekomst van finance binnen uw bedrijf kunt opbouwen! Een sessie door Ravi Santokhi, BOARD International.

PARTNERSESSIE EY
Today Global Business Services face a paradigm change, moving further up the value chain and focusing on creating customer-centric, digitalized process flows across functions and geographies. Innovation is in the DNA of modern GBS, and emerging technology managed by GBS can support exceptional performance across the organization. At the same time, GBS units remain lean, cost competitive and efficient. Johan Jacques and Reza Guillaume, Executive Directors at EY Consulting Belgium will present the latest GBS trends, the 2025+ vision and share cases on how clients are thriving in the transformative age.

15u30 – 16u00

KOFFIEPAUZE

16u00 – 16u30

PARTNERSESSIE BrightAnalytics
Bill Gates” “Banking is necessary, banks are not” is al 25 jaar oud én vandaag brandend actueel. Een bank zoals KBC investeert daarom sterk in digitalisering, en doet dat waar opportuun met partners. Zoals met BrightAnalytics, dat financiële (en operationele) rapportering digitaliseert. Nik Louwye en Hans Van Deun van KBC lichten toe waarom precies. BrightAnalytics' missie is snel, intuïtief en duurzaam inzicht geven dankzij geconsolideerde rapportering. Wat precies zijn de uitdagingen van je Finance office die geautomatiseerde rapportering aanpakt? Hoe helpt een intuïtieve rapporteringstool als BrightAnalytics jouw organisatie om klaar te staan voor de toekomst? En waarom maakt “deze speeltuin voor de CFO”, zoals klanten het benoemen, Finance tot een echte business partner? Jonathan Ballieu van BrightAnalytics laat het je ontdekken!

PARTNERSESSIE BASWARE
Future Proof Source 2 Pay with the right foundation. Basware is een toonaangevend leverancier van S2P oplossingen, e-facturatie en innovatieve financing services. Het commerciële en financiële netwerk van Basware verbindt bedrijven wereldwijd. Basware is tevens het grootste open businessnetwerk wereldwijd en helpt bedrijven -ongeacht hun grootte- te groeien en waarde te creëren door financiële processen te vereenvoudigen en te stroomlijnen. Bedrijven wereldwijd kunnen hiervoor aanzienlijke besparingen realiseren, efficiënter werken en betere relaties met hun leveranciers opbouwen.

16u30 - 18u00

Workshops
Kies 1 van de volgende workshops:
1/ Blockchain in finance - ITSFU? ( Is That Something For Us?)
Wat is blockchain hoe begint u eraan? Blockchain expert Gerrie Smits gaat tijdens deze workshop dieper in op het concept blockchain. U eindigt de dag met een duidelijk idee van wat blockchain wel (of niet) zou kunnen betekenen voor uw organisatie.

2/ Artificiële intelligentie in Finance
We kennen allemaal wel Siri en Alexa, die artificiële intelligentie in ons dagelijkse leven geïntroduceerd hebben. Maar wat kan AI ook betekenen voor finance? Waar kan je AI inschakelen en waar niet? Gustaaf Vocking, data scientist en expert in data science, IoT en Big Data, staat klaar om op deze vragen een antwoord te geven.

3/ Maak zelf een bot
We horen te pas en te onpas vanalles over robots, chatbots en andere bots in alle soorten en maten. Wanneer twee IT-ers er eenmaal over beginnen, begrijpen we er niets meer van. Maar zo ingewikkeld hoeft het niet altijd te zijn. Om meer inzicht te krijgen in het concept ‘bot’ en wat het ook voor u in finance kan betekenen, gaan we in deze workshop zelf aan de slag om een bot te ‘bouwen’.

18u00 - 20u00

AFSLUITENDE RECEPTIE

KLIK OP LOGO VOOR VEEL MEER INSPIRATIE