Soorten Bijeenkomsten

 

De bedrijfscauserieën

Zes keer per jaar nemen we de leden van Finance Square mee naar een andere wereld en achter de schermen van het financieel beleid van een collega.
De focus van de bijeenkomsten ligt meestal op de strategische rol van finance en de uitbouw van de finance functie naar een strategisch businesspartnership.
Tijdens de causerie laten de deelnemers zich inspireren met de aanpak van de collega CFO en een uniek bedrijfsbezoek mee te maken. Omdat het gesloten bijeenkomsten zijn is de netwerking tijdens het cateringmoment natuurlijk ook bijzonder waardevol. Elke keer is de uiteenzetting gecombineerd met een uniek bedrijfsbezoek: niet alleen een blik achter de schermen van het financieel beleid, maar ook achter de schermen van bedrijf zelf.
Waarom deelnemen:
- Omdat je gelooft dat je iets kan leren uit de aanpak van je peers
- Omdat je open staat voor een benchmark tussen uw aanpak en die van je peers
- Omdat je graag in alle geslotenheid netwerkt met je peers
- Omdat je geïnteresseerd bent in de werking en organisatie van een bedrijf
 

Workshop sessies

Naast de netwerkevents organiseren we vanaf dit jaar ook de ‘workshopsessies’. Het opzet van deze bijeenkomsten is om samen, in kleine interactieve groepen, na te denken en te werken aan de verbetering, het efficiënter en effectiever maken van de finance functie.
Een workshopsessie kan rond een specifiek thema gaan en na 1 sessie afgerond worden met het formuleren van een aantal conclusies en/of aanbevelingen. Maar evengoed kan een onderwerp over een verschillende sessies verspreid worden of achteraf opnieuw opgepikt worden in functie van nieuwe gegevens. We zorgen ervoor dat er telkens 3 topics in workshop format op de planning staan. Iedere topic en workshop staat onder leiding van een finance professional die de coördinatie en de inhoudelijke begeleiding verzorgt.
De contentagenda wordt opgebouwd rond 3 invalshoeken:
- Een onderwerp in het domein ‘skills’ van finance
- Een onderwerp in het domein ‘processen’ van finance
- Een onderwerp in het domein ‘tools’ van finance
In tegenstelling tot de eerder ‘ex-cathedra’ invulling van andere bijeenkomsten, aar de kennisdeling voornamelijk van de ‘hostende’ CFO komt zijn de kernwoorden van de workshop sessies wel degelijk interactiviteit, input, meedenken, … Het is uitdrukkelijk een concept waar veel ruimte is voor discussies en het uitwisselen van ideetjes. Het eindresultaat van de workshop is een uitgeschreven document (door de redactie van CFO Magazine) waarin alle oplossingen en bedenkingen worden neergeschreven en dat ter beschikking wordt gesteld van de leden.
Waarom deelnemen:
- Omdat je graag interactief meewerkt aan oplossingen rond concrete uitdagingen
- Omdat je zelf je ervaring en inzichten wilt toepassen en inzetten in oplossingen voor anderen
- Omdat je eigen cases en uitdagingen in de groep wil gooien om er met anderen rond te werken
KLIK OP LOGO VOOR VEEL MEER INSPIRATIE