Uw eigen workshops

 

FINANCE INSPIRATIE SESSIE

20 jaar redactioneel inzicht, voorbeelden en cases, benchmarks, interviews, analyses en wetenschappelijk onderzoek gebundeld in een inspiratiesessie! Al dan niet in samenwerking met de gerenommeerde businesschool Solvay Brussels School Economics & Management. Daar kunt u als financeteam toch alleen maar beter van worden?

FORMULE 1: WORKSHOP ‘FINANCE INSPIRATION’
Een sessie waarbij finance professionals inzicht krijgen in die elementen die de finance functie beter laten presteren en functioneren. De sessie is inspirerend en vernieuwend en is doorspekt met concrete praktijkvoorbeelden.
We maken deze workshop graag op uw maat, op basis van:
• een inspiratiesessie: ex-cathedra uiteenzetting van 1 uur
• een workshopsessie: naast de ex-cathedra uiteenzetting is er ook een interactief gedeelte: in kleine groepen reflecteren de leden van het financeteam over de verschillende inhoudelijke domeinen die aan bod zijn gekomen en delen hun feedback.
• een workshop met beperkte diagnose: in deze sessie neemt het interactieve gedeelte de overhand. Voorafgaand aan de sessie doen we op basis van een survey een ‘scan’ van de finance functie in uw bedrijf. Deze resultaten vormen de basis voor een ongetwijfeld geanimeerde interactie over de verbeterpunten voor de finance afdeling.

Wat krijgt u minimaal terug, naast pakken inspiratie en (benchmark)voordelen?
• inzicht in de drivers van het succes van een finance team
• inzicht waar uw finance functie moet op focussen
• de start van een boeiende dialoog over de optimalisering en organisatie van de finance functie?

FORMULE 2: EEN GRONDIGE DIAGNOSE
We analyseren de finance functie in uw bedrijf op haar ‘high performance’ gehalte. Een dergelijke grondige diagnose start met een korte vergadering om het onderliggende wetenschappelijke concept van de ‘High Performance Organisatie’ toe te lichten, gevolgd door een survey. De survey wordt verrijkt en gecorrigeerd met data bekomen uit enkele diepte-interviews. Vervolgens presenteren we u in een workshop een uitgebreid rapport en kunt u aan de slag om de organisatie van uw finance team te verbeteren.

FORMULE 3: UW FINANCE DAYS VAN A TOT Z DOOR ONS GEORGANISEERD
Wij organiseren uw (interne) finance days!
Wilt u wel eens uw finance medewerkers bij mekaar brengen om samen te brainstormen over verbeteringen, de invulling van de functie,…of gewoon om ze te inspireren rond een aantal nieuwe topics en trends? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij staan immers klaar om op basis van uw feedback en wensen de ganse organisatie (conceptueel, inhoudelijk en logistiek) van u over te nemen. U blijft in de lead wat inhoud en budget betreft, wij nemen u het werk uit handen en zullen u inspireren.
Hoe werkt het?
• We bespreken met u de inhoudelijke boodschappen die u aan uw medewerkers wilt meegeven. Reken er maar op dat we u graag challengen met ideëen.
• Als we een beeld hebben van de inhoud, zullen we u een voorstel doen van concept en invulling
• Wij vullen het programma in en zorgen voor de logistieke omkadering
• Tijdens de dag(en) zelf staan wij in voor de praktische organisatie en coördinatie.
KLIK OP LOGO VOOR VEEL MEER INSPIRATIE